dijous, 1 de novembre del 2012

LES PÀGINES WIKI

Desprès de haver llegit el llibre "Usos educatius dels blocs" (el llibre) i haver-lo treballat a classe hem estat veient què són les wikis i perquè serveixen. També n'hem hagut de crear una per poder veure de primera mà com funcionava i veure'n les seves funcions.

Però exactament que és un wiki?

"és un lloc web col·laboratori, que pot ser editat des del navegador pels usuaris. Els usuaris d'un wiki poden d'aquesta manera crear, modificar, enllaçar i esborrar el contingut d'una pàgina web, de forma interactiva, fàcil i ràpida. Un dels wikis més coneguts és la Wikipedia."
(fragment extret de la wikipedia, pressiona aquí hi trobareu la informació completa)


A la classe vam crear el nostre propi wiki, vam utilitzar en aquest cas wikispaces, però en trobem moltes altres.



El procediment que vam seguir va ser:

Un cop a la pàgina web registrar-nos, posar que érem estudiants i seguir el procediment habitual en aquests tipus de webs. Un cop creat l compte des de un ordinador vam crear una wiki.
Aquesta wiki la volíem compartir, volíem que fos col·laborativa amb totes les del grup i per-tant ens vam enviar correus electrònics per convidar-nos des de la pàgina que havíem creat. Un cop totes vam ser agregades a la wiki vam començar a editar en conjunt. Així podiem compartir un document aportant totes el nostre granet de sorra perquè anés millorant. En el nostre cas, el que vam crear a classe era de prova i vam decidir fer-lo de de la pel·lícula Pretty women. Al començar a editar ens van adonar de que no podíem escriure a la vegada i que això comportava una mica de "caos" així que vam crear pàgines linkades a la principal on cada una anava aportant la informació que trobava i li semblava interessant.

si li voleu fer una visita és:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada